new

Sunday, March 14, 2010

Our Breakfast...

Assalamualaikum semua,

Pagi tadi, ntah kenapa...tiba-tiba teringin nak buat Bread Pudding untuk anak-anak aku.....so aku pun mula beroperasi kat dapur aku bermula jam 8.45......

Bahan-bahannya : 100 ml Full cream, 50 gm gula halus, 2 spoon of mayonese..... mix this ingredient.... [ this resepi only 4 1 portion] u can add up to many portion by adding all the ingredient....... put all the mixture nto the loyang....
Meanwhile..mix 1 nose og egg........ then pour the egg nto the loyang....but b4 that letak roti atas bahan tadiready to bake....... ni lah hasilnya..... Komen anak ku : sedap..... Oh ya...aku juga buat sauce 4 this bread pudding... my versi saja....
Bahannya : panas kan kuali, tuang susu kotak tadi...sehingga mendidih...add susu manis sedikit, kacau lagi...rasa...kalau mahu manis boleh add sugar sikit then f u all mau pekat just add corn flour......

Sambil2 menanti BP ku masak, aku menyediakan satu lagi menu iaitu : nasi kuning.....and aku juga menyediakan daging rendang....... saja2...suka-suka aku je untuk membuat...then setelah selesai...kami sekeluarga akan makan bersama...satu lagi kebiasaan yang aku ngan hubby amalkan.....memastikan semua anak kami ada makan bersama.......
Hemmm...... sungguh menyelerakan....hahaha sprti biasa aku puji diri aku sendiri.....

Tu lah saja untuk hari ni......sesiapa yang nak mencuba BP sila kan...cuba lah sendiri ...kita akan lebih rasa sedapnya.....

Senyum dan ceria selalu