new

Tuesday, July 21, 2009

Tag / Award dan Petua.........

Salam semua,

Hari ini aku nak buat tag/award yg aku dapat dari Myza..... sori ye lambat...buzy sangat...hehehe..
Ini yang pertama aku dapat :
1. Copy gambar : dah buat dah.......

2. Pilih sahabat yang wajib melakukan perkara yang sama di blog mereka .
1. Iza
2. Ummumishkah
3. Na Shari
4. Azrin

Award yang kedua aku dapat dari Myza.....thx...4 sharing with me...may our friendship last 4 ever n ever ye.......

yang nie award ke tiga yang aku dapat dari Myza.....again thxs 4 the lovely award eventhough tak sesuai untuk saya....hehehe
Yang keduanya aku dapat info nie dari Ummu Amar [ atau ahliahnizam ]...makasih... so aku senghaja post kat umah aku supaya teman-teman blogger yang lain dapat sama-sama manfaatnya.........

PETUA UNTUK KAUM IBU

Ustazah menurunkan petua untuk kaum ibu menjaga diri agar sentiasa jadi macam 'abqaro' menurut ayat di dalam Surah al-Waqiah. ('Abqaro' ini bermaksud perawan yang sentiasa menjadi perawan) Ayat ini elok untuk diamalkan setiap hari oleh kaum ibu untuk menjaga kesihatan luar dan dalam.

Caranya:
Lepas solat Isya', ambil air segelas, baca Al-Fatihah sekali, Ayatul Qursi sekali dan Surah Al-Waqiah ayat 35-38 sebanyak 7 kali. Tiup dalam air dan minum. Niat dlm hati utk menjaga kecantikan diri & utk kebahagiaan rumahtangga.

Makna surah Al-Waqiah ayat 35-38:

(35) Sesungguhnya Kami telah menciptakan isteri-isteri mereka dengan ciptaan istimewa,
(36) Serta Kami jadikan mereka sentiasa dara (yang tidak pernah disentuh),
(37) Yang tetap mencintai jodohnya, serta yang sebaya umurnya,

(38) (Semuanya itu disediakan) bagi puak kanan.

InsyaAllah...kita hanya berusaha dan Allah swt yg akan tentukan....

Petua dari: Dr. Fatimah Az-Zahra

5 comments:

MaRdHatILLah(Fatahiyyah) said...

akak sihat?
lama x dngar khabar..

ummumishkah said...

terima kasih yer Mummy atas ingata.. :)

UmmiRosma said...

This is something good for us....tnx for sharing *smile*

Mummy Hanan said...

Salam,

Ayong: akk sehat..cuma selesma n batuk [ kdg2] .....akk ada jengah tp tak tnggl psn.

UM : sama-sama kasih....hehehe

UR : yep....sharing is caring tp mun nya anakku tu sharing is killing...kekeke

iza~de~bintang said...

aaa tu untuk iza ker? huhu..makaceh mekaceh