new

Thursday, September 10, 2009

Menu ku...................

Salam semua,

Dah beberapa hari aku tak buat n3 kat sini...... aku kalau buat n3 yg baru mesti pasal masakan.... sbb belum ada masa nak pegi kedai dan shopping.....huhuhu

Hari tu, aku ada cakap nak buat nasi goreng, mee goreng dan nasi briyani utk bersungkai.... alhamdullillah.... semua yang ku ingin ku masak tercapai dengan bantuan hubby ku...thx u hubby.....muahhhh

Makanan kegemaran anak2 ku.....

nasi briyani daging kambing
ayam disalai atas api.....menggunakan western her....
mee goreng.......dan akhir sekali nasi goreng kampung......

Hari seterusnya....... aku memasak...beef pie [ mengikut resepi dlm buku ], nasi goreng udang dan ayam goreng bersalut tepung....

nasi goreng udang
ayam gorengnasi kuning


Menu ku kelmarin...... nasi lemak dan dimakan dengan kerang dimasak semula dengan kicap dan bagi lada thailand.....
kuih karipap
kuah untuk mee basah......kueh teow yang telah digoreng bersama telur dan lada sulah....

hasilnya.......
Hemmm, tu je lah....

Selamat berpuasa..............

Senyum dan ceria selalu,

5 comments:

Na Shari said...

Hihihi...Masuk blog Mummy ni, mata yang layu terus jadi segar bila nampak segala menu yang terpampang :)

Suhana Shahril said...

Banyak nyer akak masak..ish..ish..terkecur air liur ha..tgk menu2 tu.Sedap nyerr..

UmmiRosma said...

Mcm restaurant buffet bah kita ah..so rajin and the hubby and kids are so very lucky to have you around... :)

Liza said...

luar biasa mmmy ani..rajin banar memasak.....hari2 different menu..bah nanti jemput i sama rosma..hehehe

Mummy Hanan said...

Salam :

Na : Alhamdullillah, nampaknya blog sya ni membuat orang segar lah ye....
hehehe..dlm hati *sukanya sya*
``wink``

Suhana : Kdg2 tu tak terasa pula banyak, tp akk selalu tanya anak2 akk apa yg mereka suka...so buatkan je...kesian kan...mrk puasa ...supaya lebih bersemangat....

UR : ye tah, hari2 lps sungkai, ku gtau anak2 ku brp harganya..... hehehe.... n so very lucky to have my hubby jua ~wink~

Liza: suka masak...macamtu tah jadinya...palagi anak2 memuji... nsya allah... tp Rosma tau dah tu masakan ku ah... but both of u pun apa kurangnya kan.....