Aku ada 2 story nak kasi tau.... first....l bought a few books n please don't think too much about
the cover. Think about the stories....yea........
So, siapa yg berminat kan membaca boleh contact my blog.........
Secondly, this afternoon, l cooked my self n my family. Actually l saw this fish n thought about wat to do.....Then l saw my sizzling plate....Mmmmmm..
My recipe 4 today...[ especially 4 Ummi...hehehe ]
Ikan di lumurkan dulu dengan garam [ kalau boleh rendam ja ya ],
Setelah itu ikan tersebut dilumur lagi dengan tepung jagung......and apa g, goreng ......
Sambil menunggu ikan masak, ambil lagi satu tempat untuk membuat kuahnya.......
Bahan-bahannya : Bawang putih yg di ketuk, bawang besar di potong mengikut kesukaan, halia dipotong panjang, lada hijau [ thai ] di potong-potong, sos tiram...
Mula-mula, masuk kan bawang putih, halia--> biarkan masak, stelah itu masukkan sos tiram n bagi air....selepas itu masukkan bwg besar n lada, kacau-kacau.....rasa le...tawar ke....boleh tambah msg n gula.. tepikan...
Jika ada plate sizzling, panaskan, bg sdikit minyak, masukkan kuah tadi sedikit dulu, masukkan telur, biar masak n bubuhlah ikannya...... baru g dibubuh kuah yg selebihnya... Hasilnya.....
Selamat mencuba..........
No comments:
Post a Comment