new

Friday, October 2, 2009

Dari dapurku dan jalan2 cari idea.....

Salam semua,

Aku tau sekarang masih bulan Syawal.....bulan utk kita berhari raya...... tp hari nie aku nak crt apa yg aku buat..... Oh ya...hari nie aku dapat tempahan utk katering..... So dari pagi, aku memasak. Menu hari nie : Ayam masak kicap, sayur umbut dan Ikan masak asam pedas..... Alhamdullillah aku dapat menyiapkannya dgn pertolongan hubby aku tu... [ mkasih ye, luv u].....

So, hari ni...aku rasa nak ikut pula ke tempat org yg menempah katering kami.....Setelah selesai, aku dan 2 org anak ku pun terus singgah ke Giant.... Kami ke mari sekadar utk cuci2 mata....hahaha [ basah lah mata tu].. sebenarnya kami sekadar jalan~jalan...... oleh kerana, anak ku mengadu lapar apalagi...acara seterusnya.... makan..... Ni lah gambar yang aku ambil sementara menunggu makanan... Oh ya satu lagi, sewaktu di sana juga, ada pertandingan makan banana split bagi kanak2....seronok tenguk mrk makan......
Ni dia.... peserta yg akan memakan banana split.....
ni anak aku tengah tunggu makanannya....
Minuman kami : milo ais / nescafe tarik dan root beer
Makanan Amir " Kolo Mee"

Makanan untuk aku " Fried Mee with sea food".... komen aku...sedap cuma ikan yang diberi tak masak....huhuhu...
Makanan kegemaran anak aku "Butter Prawn"...
Hah, dia pun nak tumpang cuba Banana Split.... " yummmy....."
Banana Split dari sisi. Harganya $3.50 [ promosi ]
pandangan dari atas....
Senyum dan ceria selalu,


1 comment:

BIE_si gadis merah said...

hahaha..nak cikit..banana split!!